fbpx

פודקאסט מי צריך היתר?!
על נכסים רשויות ומה שבינהם

בהנחיית הילה גולדנברג

שוחחנו עם אדריכל אילן פיבקו, אחד מהאדריכלים היצירתיים, המובילים והמשפיעים על האדריכלות בארץ, על האופן בו הבירוקרטיה בארץ משפיעה על האדריכלות, על מעמדו של האדריכל ועל החשיבות של גישה יזמית ופרואקטיבית בכדי לפצח את הסבך הבירוקרטי.
שיחה עם טלי קדמי שאחראית על מנהלת ייצוג ומעורבות ציבור בארגון חיים וסביבה, על נגישות ושקיפות של מידע, על ודאות ועל הכלים שעומדים לרשותינו להיות מעורבים בשלבים מוקדמים ככל הניתן ולהשפיע בצורה אפקטיבית על התכנון
בפרק זה אנחנו מארחים את שמאית נחמה בוגין ומדברים איתה, בין היתר, על תפקידו של השמאי כגורם מוביל ומייעץ בפרוייקטים בנדל"ן, על הדימיון בין תחום השמאות למרוצי מכוניות, על המשמעות התכנונית והשמאית של ביטול ההקלות ועל מקומם של השמאים כגורם מייצב בשוק הנדל"ן.
בפרק זה שמחנו לארח את עו״ד בתיה בראף מליכזון שותפה בכירה במשרד הררי טויסטר ושות׳ בעלת ניסיון רב שנים בליווי משפטי של רשויות מקומיות ויזמי נדל״ן. דיברנו על המורכבות של הליכי התחדשות עירונית, על הדרך בה ניתן ליצור יציבות וודאות ולאזן בין הצרכים והאינטרסים של כל בעלי העניין. כל זאת במטרה לעמוד ביעדי התכנית האסטרטגית של מנהל התכנון לאישור 2.6 מיליון יחידות דיור עד 2040
פרק חגיגי בהשתתפות הצוות המקצועי הבכיר של נתיבי הקמה. דיברנו על האתגרים שמציב התחום, על פתרונות יצירתיים לניהול הרישוי, על מקרים מצחיקים שנתקלנו בהם במהלך השנים ועל קווים לדמותו של מנהל הפרויקטים ברישוי. משתתפים: אדר׳ לילך מור, אדר׳ מיכל ישראל, עידו רוזנבאום, ויקי פלר והילה גולדנברג.
בפרק זה שמחנו לארח את אדר׳ גיא דוננפלד מהנדס העיר דימונה ומנכ״ל איגוד מהנדסי ערים. דיברנו על מורכבות תפקיד המהנדס, הדרכים לתקשר עם הרשות כדי להגדיל את הוודאות, לטייב את התכנון ולהגיע יחד לפתרונות יצירתיים. לבסוף, גם קיבלנו עצה איך להוציא היתר בזמן הקצר ביותר האפשרי
בפרק זה אנו מארחים את אדר' הדסה לב שעוסקת בבניית פלטפורמות GIS ובתכנון בר קיימה ברמת השכונה והעיר. נדבר על מהו GIS וכיצד מערכות כאלה מנגישות מידע, הופכות מידע טקסטואלי לסיפור ויזואלי ומגדילות את הוודאות התכנונית. נדבר גם בקצרה על הליכה ברגל ועל האתגרים שההולכים ברגל נאלצים להתמודד איתם.
פרק לא שגרתי, מיוחד וחד פעמי שבו דיברתי עם הדס יוסיף און אוצרת המשנה של התערוכה דיסצנזוס: חקיקה, תכנון ואדריכלות, ששמה על סדר היום את טווח הקונפליקטים והאינטרסים של השחקנים השונים במע' החקיקה והתכנון בארץ.
אילו כלים הרשות מציעה על מנת להגביר את הוודאות בפרויקט? מהו המסלול הירוק להוצאת היתר בניה ואיך עולים עליו? מה העיתוי הנכון לנהל מו"מ עם הרשות כדי לקדם את היתר הבניה? בפרק זה אנו מארחים את אדריכל מאיר אלואיל, מנהל מח' רישוי וסגן מנהל אגף הרישוי בעיריית תל אביב. דיברנו על זמנים, איכות סמכות ואחריות. תוכלו לקבל הצצה לאיך עובדים הדברים בעיריית ת"א ומהי המחשבה מאחוריהם.
חוק ההסדרים האחרון שאושר מחזיר לחיינו מסלול רישוי באמצעות מורשה להיתר. אנו שמחים לארח את עו״ד מיכה גדרון שיציג את התנאים, ההליך והמשמעויות של הוצאת היתר באמצעות מורשה להיתר.
תקופת חג הפסח היא הזדמנות מצויינת לחשוב על חופש. בפרק זה נסביר כיצד בניית אסטרטגיית רישוי המתבססת על זיהוי ואפיון מטרות, מיפוי מערכת אילוצים והגדרת סידרי עדיפויות, נותנת לנו את החופש ליזום לתכנן ולבנות. (תקף לכל ימות השנה..)
בפרק זה אנו שמחים לארח את דר' חווה ארליך אדריכלית ומתכננת ערים מחברת הספר חכמת עיר ובעלת ניסיון עשיר בתפקידים בכירים בשירות הציבורי במגוון תפקידים. נדבר על חשיבה אסטרטגית על משבר הדיור, כיצד ניתן לקצר את הליכי הרישוי, על היום בו נוכל להוציא היתר בלחיצת כפתור ואיך כל זה קשור לדודה שלי
השאלה הנפוצה ביותר בנוגע להליכי רישוי היא מתי?! מתי תאושר התב"ע? מתי יתקבל היתר הבניה? מתי יתקבל אישור אכלוס? בפרק זה נלמד איך מייצרים ודאות בהליכי רישוי, נבין למה השאלה מתי היתר היא לא בהכרח השאלה הנכונה, נראה כיצד כלים ניהוליים עוזרים ליצירת ודאות בתחום ונדבר על הקשר בין רכבת בהודו לתור בעירייה.
נתיבי הקמה הוקמה בשנת 2004 וכך הכל התחיל. בפרק זה נשוחח עם יגאל צ'ונר מייסד מנכ"ל ובעלי החברה על החשיבות של שקיפות, ערכים ותרבות מקצועית ונגלה את הפואטיקה של הבירוקרטיה. פרק זה מדבר על: עסקים, נדל"ן, נכסים, רישוי, בירוקרטיה, ניהול פרוייקטים, אדריכלות